Design SuitePlaten creëren

Gereedschappenset

Plaat

Architectuur

Met dit gereedschap creëer je architecturale platen zoals vloeren, plafonds en platte daken. Je kan een plaat manueel tekenen of afleiden op basis van muren (of een gebied begrensd door muren), waarbij identieke componenten automatisch op elkaar zullen aansluiten. Door plaatcomponenten een materiaal-hulpbron toe te kennen, kan je een efficiënte BIM-workflow opzetten. Deze methode om plaatcomponenten aan muurcomponenten te koppelen, kan nader worden ingesteld, zodat je nauwkeurige en gedetailleerde doorsneden kunt maken. Het is ook mogelijk om platen te creëren met een afvloeiingssysteem. Je kan zelfs rekening houden met de energiespecifieke informatie van de gebruikte platen bij het uitvoeren van een energieanalyse (Vectorworks Architectuur vereist).

Om een niet gekoppelde plaat te tekenen met het gereedschap Plaat, gebruik je de methode D.m.v. polylijn. Als jouw tekening reeds muren bevat, selecteer je de methode D.m.v muren of D.m.v opvulling om een plaat te creëren die begrensd wordt door een reeks zichtbare muren. De methode D.m.v. Muren kan ook dienen om een plaat te creëren die aan sommige zijden begrensd is door muren, en aan andere zijden manuele randen heeft.

Methode

Omschrijving

Vinkje

Klik op het vinkje om de operatie uit te voeren.

Deze knop is alleen beschikbaar wanneer de methode D.m.v. muren is ingeschakeld.

D.m.v. muren

Selecteer deze methode om de plaat af te leiden op basis van de aangeklikte muren. ALs de plaat niet volledig omsloten is, worden manuele randen toegevoegd om de plaat te vervolledigen.

D.m.v. opvulling

Selecteer deze methode om de plaat af te leiden op basis van een gebied dat omsloten is door muren.

D.m.v. polylijn

Selecteer deze methode om een plaat te tekenen op basis van een polylijn.

Tekenmethoden voor polylijn

Selecteer het gewenste type polylijn op basis waarvan de plaat wordt gecreëerd (zie ). Polylijnen tekenen

Plaatstijl

Klik in dit veld om de Hulpbronnenkiezer te openen. Dubbelklik op een hulpbron om deze te gebruiken.

Instellingen

Klik op deze knop om de standaardinstellingen voor platen aan te passen (zie ). Instellingen platen

Manueel platen tekenen

Automatisch gekoppelde platen creëren op basis van bestaande muren

Platen creëren met zowel automatisch gekoppelde als manuele randen

Concept: Automatisch gekoppelde en manuele plaatranden

Modus plaatranden wijzigen

Plaatcomponenten creëren

Afstanden van randen instellen

Plaatstijlen gebruiken

Platen bewerken

Platen bewerken

Afvloeiingssytemen voor platen creëren

3D-model opmaken met bouwlagen